Violeta

La Violeta és una nena molt eixerida de tretze anys. Té els cabells llargs i castanys, una mica arrissats. És força bruna, però amb colorets pigats a les galtes. Té les mans ben grans i fortes. La seva mare és nascuda a la Xina, i d’ella n’ha tret uns ulls ben estirats i bonics. Alguna vegada ha pensat en què passaria si pogués volar. Li agrada molt la música, i toca el baix en un quartet del institut. Fan blues i reggae i s’ho passen pipa els dissabtes per la tarda. 

Violeta

Mauro

En Mauro té un cabell negre i esponjós. Com la Violeta i els de la colla, té tretze anys i tot ell és afilat com un llapis. Té la mirada neta i és molt observador. Té esperit aventurer i li fascinen les històries de viatges èpics. Algun dia li agradaria pujar en un coet espacial vermell i blanc, com el de Tintín a la lluna. Al·lucinaríeu si veiéssiu com fa parkour pel carrer. Els seus pares són d’un desert del Nord d’Àfrica que treu l'alè de bonic. Li han regalat una pell bruna i el neguit de saber què s’amaga darrera les estrelles.

Mauro

Celeste

Celeste va néixer en un cos de dona. Però no se sent una dona. El seu propi cos se li fa estrany. Té tretze anys, com la resta de la seva colla i es comença a fer moltes preguntes. Li fascinen les construccions, els puzles, els cubs de rubik, els escacs… i tot el que sigui imaginar-se espais en moviment. Ui! de moviment en sap una pila, perquè practica amb el seu monopatí quan té una estoneta. Li agrada dur els cabells curts i repentinats. Té els llavis molsuts i uns ulls blaus que fan justícia al seu nom.

Celeste

Flavi

En Flavi també en té tretze. És corpulent, afable i molt ros. Adora els animals, i sempre que pot treu a passejar el seu gat Igor. Bé, no es que calgui treure a passejar els gats, però ell se'n sent molt orgullós del seu. Té la cara rodona, i sempre fa riure a la colla amb les seves ocurrències. És un esportista entregat, juga de base a un equip de bàsquet xulíssim de la lliga escolar. També li agrada la música, però ell és més de Metallica que no de reggae. En Flavi, a més, té un cromosoma més que la resta de les seves companyes i companys.

Flavi

Rubí

La Rubí és la cosina d’en Flavi. També en té tretze. Té els cabells com el foc, els ulls color carmel i la cara plena de pigues. És alta i sembla una mica com els víkings. Li agrada quan en Flavi la convida a participar de jocs amb la colla. La Rubí és una apassionada de la lectura. S’hi pot estar tardes senceres devorant còmics, novel·les o el que se li posi pel davant. Però també li agrada molt sortir de passeig al bosc, pujar-se als arbres, grimpar per les roques, córrer pels camins, recollir flors dels vorals i fer una mica el mico.

Rubí

Esmeralda

L’Esmeralda és l’àvia de la Violeta. Té uns 65 anys, tot just comença a gaudir d’una merescuda jubilació. Per celebrar-ho, està més activa que mai. Fa senderisme, pinta, toca l’ukelele, s’emporta els nets amunt i avall, i  s’embarca en totes les aventures que pot. La seva especialitat són els animals i les herbes que tot ho curen. Té el cabell una mica recollit en una trossa rodoneta feta amb dos bastonets.  A l’Esmeralda li agrada vestir-se bé, i sempre va de tots colors. Conserva molts vestits de la seva terra natal, la Xina.

Esmeralda

Oriol

L’Oriol és el pare de la Violeta, el gendre de l’Esmeralda. Té 45 anys i va néixer per aquí a prop. Els seus cabells s’assemblen als de la Violeta, tot i que en té força menys. L’Oriol és molt fan del cinema. S’ha vist totes les pel·lícules que et puguis imaginar. Les de por no, es confessa una mica poruc. Li agrada sortir de passeig amb la seva filla: riuen molt plegats i s’ho passen la mar de bé. És alt, parla suau, duu una barba esponjosa i li agrada cuinar plats amb espècies i herbes rares que miraculosament estan per llepar-se els dits.

Oriol